maandag 4 april 2011

Daan en Jesse op bezoek.


Dit weekend zijn onze collega-studenten op bezoek geweest in de Baden powell memorial.  De jongens zitten in de opleiding hout op de artesis hogeschool en voeren hun project uit in de stad Kamouli.  Op zaterdag werden ze door de school hartelijk verwelkomt met bloemen, traditionele dansen, gezang  en frisdrank.  Ze waren helemaal onder de indruk van de voordracht  die de kinderen voor hen gemaakt hadden.  Na het optreden van de kinderen speelden we een wedstrijdje volleybal. De leerkrachten: Nick, Daan, Jesse, Denyse, Richard en ikzelf tegen onze leerlingen van het zevende jaar. We hebben veel gelachen en de wedstrijd gewonnen J !
Daarna was het tijd voor werken. Voor ons sportproject wilden we de speelplaats een sportief kleedje aantrekken. Dit is voor een groot deel al gelukt met onze basketbalring, volleybalveld en allerlei soorten ballen , racketten en paletten die tijdens de speeltijden ter beschikking gesteld worden voor de kinderen. Maar een voetbalgoal mag hier absoluut niet aan ontbreken als dit de favoriete sport van de kinderen is dachten Nick en ik. Daarom hebben we de hulp van Daan en Jesse ingeschakeld. Ze hadden een doel op papier getekend en materiaal zoals een zaag, houtlijm, potlood, meter en beitel meegenomen.  We kochten samen houten palen en nagels om aan de slag te gaan. Het resultaat mocht gezien worden! Een mooie, stevige en zelfgemaakte goal!
Knap werk jongens, dit verdient een lekker fris biertje! ’s Avonds aten we een lekkere hamburger met frietjes in Red Chilli en vervolgens reden we met de boda boda door naar Iguana. 
De dag nadien vetrokken Daan en Jesse terug naar Kamouli. Ze lieten voor ons hun materiaal achter zodat we deze week zelf het tweede voetbaldoel konden maken. Vrijdag gaan Nick en ik naar de jongens in Kamouli en brengen we de materialen mee.
Dit noem ik nog eens vakoverschrijdend werk!

Dankjewel Daan en Jesse!

Dag allemaal en tot de volgende!!!


1 opmerking:

  1. Waaw! Bijzonder mooie goal!! Sterk werk!!
    Kamuli ziet er op de kaart helemaal anders uit dan de grootstad Kampala. Hebben Daan en Jesse ook een blog?

    BeantwoordenVerwijderen