vrijdag 15 april 2011

Nick en Jill in Kamuli


Dit weekend was het onze beurt om naar Kamuli te gaan waar Daan en Jesse verblijven. Waar zij verblijven zagen we heel veel luxe als we het vergeleken met onze verblijfplaats. Daan en Jesse hebben een soort huisje ter beschikking gekregen, uitgerust met 2 slaapkamers, een zitkamertje, douche en last but not least een ZIT-toilet!  Nick en ik mochten in het huisje naast Daan en Jesse verblijven met bijna dezelfde accommodatie.  De school “ Sint Joseph” is geleid door broeders en omvat een enorm stuk grond. Wat Nick en mij heel erg interesseerde waren hun sportvelden! Ze hebben een voetbal- , handbal- , volleybal- , en basketbalveld.  Toen Daan en Jesse bij ons in Luzira op bezoek waren maakten ze samen met ons een voetbaldoel en nu organiseerden Nick en ik in Sint Joseph een volleybalmatch.  Het was heel leuk om met de jongeren te spelen, er waren aardig wat handige jongens bij!
Na ons bezoek trokken we met het hout-duo op safari  naar Murchison Falls. Dit was een geweldige ervaring! We hebben gigantische wildwaterbanen gezien, giraffen, olifanten, buffels, antilopen, neushorens en veel meer.
Tot zo ver onze ontspanningsdagen. Donderdag gingen we terug naar school en zagen we dat ze leerlingen niet stilgezeten hebben tijdens onze 5 dagen afwezigheid. Op maandag  heeft Esery zich op de atletiekmeeting kunnen kwalificeren om deel te nemen aan de selecties voor  het nationale team discus en speerwerpen.  Ze beheerst de technieken als geen ander en dat geeft Nick en mij enorm veel voldoening om dat te zien! Toen we de school binnen liepen zagen we dat de nieuwe klaslokalen gebouwd waren zoals de inspectie het verwachtte.  Ik wil nogmaals vermelden dat Nick en ik, de Rotary club en de mama van Nick hier een heel groot aandeel in hebben gehad om dit te verwezenlijken!  Merci  Rotary en Lusia!!! 
Bovendien ontroerde het ons heel erg  dat ze in koeien van letters de naam van ons project: “ Sports around the globe: A new challenge in Africa” op de zijgevel van de nieuwe klaslokalen geplaatst hadden.
Gisteren zijn we naar de school gegaan om de afmetingen voor de regenpijpen op te meten. Volgende keer zullen we deze regenpijpen, een watertank en waterinstallatie laten installeren. Drinkwater en hygiƫne zijn basisbehoeften die elke mens nodig heeft. Als dit er niet zou zijn zou ons project ook niet ten volle kunnen slagen. Hierbij wil ik mijn bomma en mama bedanken voor hun sponsoring om dit mogelijk te maken. Dank u, dank u, dank u !!!!!
Vandaag gaan we met de kinderen trainen om maandag een wedstrijd volleybal en korfbal te spelen tegen de  school “Lakeside”. Lakeside zal zijn beste beentje moeten voorzetten!

Doei iedereen!!!
Alle reacties op onze blog zijn  welkom ! J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten